PRIMARUL DIN ROSIORI DEMONTEAZÃ CALOMNIILE APÃRUTE ÎN PRESA LOCALÃ
Fără să vrea, Nicu Cristea, primarul din Roșiori, s-a trezit ținta atacurilor în presa locală. Pentru că am recunoscut, citind ziarul Ialomița, aceleași acuzații care s-ar fi dorit lansate în Gazeta de Urziceni, de adversarii politici ai primarului, contra cost, (ofertă pe care am respins-o cel puțin din două motive: în primul rând pentru că nu suntem mercenarii nimănui, iar în al doilea rând pentru că nu se dorea a fi menționate și răspunsurile prima-rului Cristea), am considerat de datoria noastră să îi oferim posi-bilitatea să răspundă acestor ca-lomnii, drept pentru care îi publi-căm dreptul la replică transmis și ziarului menționat.
Stimate d-le Tache Nicolae,
Va multumesc pentru dreptul la replica acordat, in aceleasi conditii in care au fost scrise cele doua articole din 15.01.2014 si 05.02.2014 (defaimatoare la adresa mea) puse in pagina de dvs din cauza dezinformarilor la care ati fost supus.
Suna a amenintare (nu a premonitii sum-bre) faptul ca sunt asteptati in primavara la Rosiori: ziaristi, jandarmi, politisti, prefecturisti(cum spuneti) si pompieri. Pompierii care vor stinge culturile incendiate de fostul primar si cei cativa(foarte putini) care mai dau 2 bani pe ce spune el, pompierii cred ca nu e cazul sa vina, deoarece in primavara culturile verzi fiind, nu ard. Ii asteptam pe toti, sunt bineveniti, ziaristii sa consemneze si sa comenteze ,jandarmii sa nu se ia lumea la bataie.Pai de ce sa se ia la bataie la primavara si nu acum?
Sau de ce nu s-au luat la bataie ACUM 3-4 LUNI cand au fost pusi, pentru prima data dupa 24 ani, in posesie pe terenul pe care il au inscris in titlul de proprietate. La Rosiori nu se masoara pamanturile cu compasul cum spuneti, se pun proprietarii pe amplasamentele din titlurile de proprietate, ceea ce fostul primar s-a ferit sa faca tocmai pentru a lucra (el si cu sustinatorii) cele aproximativ 100 ha gasite de noi in urma masuratorilor, teren care tot timpul a fost la dispozitia comisiei locale de fond funciar, dar dl. Dobre l-a tinut ascuns.
De asemenea politistii si “prefecturistii”, cum spuneti dvs, sunt bineveniti pentru ca nu avem nimic de ascuns in ce priveste aplicarea corecta a legii fondului funciar, ba din contra o sa-i ajutam in demersurile lor.
Pot spune, cu toata responsabilitatea, ca nu am zis niciodata, nici in campania electorala si nici in alte imprejurari :”Daca Dobre a facut comuna din Rosiori, eu voi face oras numai votati-ma!”-am spus doar, si voi mai spune, ca anii in care Dobre a fost primar au fost ani pierduti pentru Rosiori si rosioreni, ani in care se puteau face foarte multe si nu s-a facut nimic, respectivul trecand ca o mare realizare a lui faptul ca Enel-ul (cu investitie proprie) a facut modernizarea retelei electrice la Rosiori; ca sa te lauzi cu asa ceva dupa 3 mandate e cel putin rusinos!
Nu puteam sa spun asa ceva pentru ca Dobre nu a facut comuna din Rosiori–el a fost impotriva referendumului pentru transformarea satului Rosiori in comuna in 2004, facand anticampanie- spunand oamenilor ca se vor mari impozitele, ca se face post de politie…
A fost nevoie sa se faca de 2 ori referendum la Rosiori ca sa fie comuna si cu toata modestia cred ca meritul imi apartine in mare masura mie care am facut campanie in cele 3 sate apartinatoare Movilita, Rosiori si Bitina, vorbind cu cetatenii si explicandu-le beneficiile despartirii celor 2 comune, am fost ajutat la vremea respectiva de d-na senator Maria Petre care a initiat proiectul in Parlamentul Romaniei, dupa ce eu am initiat proiectul in calitate de consilier (la acea vreme), al consiliului local Movilita. Dovezi in acest sens (care pot fi oricand probate) sunt procesele verbale ale sedintelor Consiliului Local Movilita de atunci si raspunsul senatorului Maria Petre catre mine, cu aprobarea infiintarii comunei Rosiori. Singurul merit al lui Dobre a fost faptul ca a fost pus primar interimar la vremea respectiva de mai marii judetului, arogandu-si apoi meritele, cum ii sta in caracter.
Se mai spune, in articolul dvs din data de 15.01.2014, de promisiunile mele din campanie, ele vor fi respectate, dar sunt pentru 4 ani si de abia a trecut un an si jumatate; in acest timp s-a realizat 30% din proiectul de alimentare cu apa al localitatii Rosiori si pana la sfarsitului acestui an speram ca se va finaliza, tot in acest an vom asfalta 2 strazi-Lalelei si Saniutei(1100m asfalt-dl.Dobre a asfaltat 400m in 12ani), incepem lucrarile si la “podul de piatra” , cum ii spuneti dvs, déjà suntem gata cu faza de proiectare si am obtinut de la ANIF administrarea portiunii de canal unde va fi construit acest pod, s-au turnat sute de metri de alei in primarie, parc, scoala si gradinita, s-a moderizat gradinita, s-a izolat scoala cu polistiren pentru mentinerea caldurii, etc, pentru alte informatii puteti citi raportul primarului dupa un an de mandat.
Despre faptul ca ma acuzati ca detin ilegal niste proprietati (cumparate inainte de a ajunge la primarie si pentru care oricand pot prezenta documente valabile) si ca puneti pe numele meu niste promisiuni electorale inventate de dvs precum ca voi face scutiri de impozite si radieri de taxe si amenzi, etc., cat si faptul ca mi-ati adus prejudicii morale si ati facut nenumarate acuzatii calomnioase in acest articol la adresa mea si a familiei mele, imi rezerv dreptul de a da in judecata ziarul dvs. si pe cei care au scris aceasta “ancheta”, imediat dupa ce ma voi consulta cu un avocat.
De asemenea folositi fara acordul meu o fotografie de a mea(care nu ma avantajeaza) facuta de un alt ziarist (fara acordul meu) in timpul unei sedinte cu primarii de la Slobozia, la vremea aceea eu fiind in doliu dupa un membru al familiei mele.
Camerele video ce monitorizeaza centrul comunei (scoala, gradinita, biserica, dispensarul uman, posta, caminul cultural, primaria, parcul si DJ 302 si-au justificat déjà existenta prin faptul ca s-au prins hoti ce furau din caminul cultural, gradinita sau biciclete de pe strada. Nu se mai fura lemne din magazia scolii, exista liniste in centrul comunei stiindu-se ca pe vremea fostului primar la iesirea din biserica enoriasii erau intampinati cu manele si injurii, in fata primariei avand loc chiar o crima. Camerele nu tin opozitia sub control, opozitia de la Rosiori (in frunte cu Dobre) este formata din cei mai mincinosi oameni pe care i-am intalnit in viata mea si care nu stau sub camerele de luat vederi, alearga pe la colturi si toarna gogosi, asa cum v-au turnat si dvs.
Despre angajatii care chipurile au plecat din primarie din cauza mea: contabila Gheorghita Georgiana lucreaza in continuare, secretara si-a dorit transferul si pana la urma s-a dus prin transfer la cerere la o comuna invecinata fiind mai aproape de locul unde isi are domiciliul, directoarea scolii pe care o cheama Silisteanu Violeta, nu Nicoleta, a renuntat la functie in urma decesului sotului dansei, tot profesor de matematica, viceprimarul nu si-a dat niciodata demisia iar in primarie se lucreaza cu mult spor. Asta inseamna ca ati fost foarte prost informat cu privire la ce se intampla la Rosiori, cu toate ca deasupra paginii dvs. de ziar scrie ancheta.
Datorita faptului ca este transparenta in administratia de la Rosiori s-au facut pana acum 4 adunari cetatenesti si la ultima dl.Dobre, fost primar si consilierii lui au regizat tot ce s-a intamplat acolo, au imbatat 4 cetateni, printre care erau fiul si ginerele consilierului PSD Toader Georgel, fiu (Toader Daniel) care dupa terminarea sedintei a ajuns la spital in urma unui scandal provocat chiar de el.
Dl. Dobre,in calitate de fost primar, pe care dvs. il tot ridicati in slavi, nu dadea curs nici la cererile pe Legea 544 si va avea in curand un dosar pe aceasta tema.
Cei 4 (doar atat) in stare de ebrietate au facut galagie tocmai pentru ca dl.Dobre sa nu raspunda la intrebarile puse lui de catre cetateni cu privire la ce s-a intamplat in timpul mandatelor sale. Dupa sedinta (care si-a atins scopul-lumea fiind informata) s-au luat la bataie intre ei, niciuna din persoanele implicate in scandal nu este “aghiotantul” meu, fiind doar cetateni care l-au sustinut pe fostul primar in campanie.
De asemenea nu am asociatie agricola, nici eu si nici familia mea, deci nu muncesc niciun teren in plus si nici nu am “aghiotant”(cum spuneti dvs in “ancheta”) cu tractoare care imi munceste pamantul.
Invitati la aceasta sedinta au fost deputatul Romaniei, Gheorghe Tinel, presedintele GAL-ului din care facem parte(Calarasi Vest) si pe care am obtinut o finantare de 115.000 euro pentru asfaltarea a 2 strazi din comuna,dl. Alexandru Potor presedintele Uniunii Galurilor din Romania, inginerii angajati pentru realizarea planurilor parcelare din extravilanul comunei si potentiali investitori. Nimeni nu a plecat cu coada intre picioare.
Despre nemaipomenitele ispravi (nazdravanii) ale mele, cum spuneti dvs. (evident defaimator la adresa mea) pot spune ca titluri de proprietate la Rosiori mai sunt putine de emis, restul fiind facute de Dobre foarte prost, incalcand vointa proprietarilor, care munceau terenurile pe un amplasament de la revolutie si li s-au emis titluri pe alte amplasamente, bazandu-se pe faptul ca oamenii sunt batrani si necunoscatori de carte acestia au semnat fisele in necunostinta de cauza, existand o nemultumire generala la Rosiori. Acest lucru s-a facut intentionat de fosta comisie de fond funciar al carui presedinte a fost Dobre, sustinut de consilierul Toader Georgel (primarul din umbra), tocmai pentru a se crea o harababura generala si a se pierde urma celor 100 ha pe care acesta le lucra sub diferite forme, fiind date la consilieri si altor personae care isi arendau aceleasi terenuri chiar si de 3 ori (vezi cazul Lazar Relu-fost consilier PSD). Cu aceasta ocazie invit organele de ancheta competente sa faca lumina. De asemenea, dl Dobre, desi nu avea dreptul, si-a emis pe nume propriu un titlu de proprietate de 1ha (constituire) pe Rosiori si pe numele sotiei Dobre Stela, un titlu de proprietate de 5000 mp (constituire) la Movilita, pe Legea 18, terenuri pe care le foloseste sau le-a vandut .
Dl Toader Georgel (consilierul lui Dobre) se foloseste de titlul de proprietate al unui decedat pe care l-a ridicat de la primarie fara drept(si fara stirea mostenitorilor legali) si nu numai ca l-a ridicat si se foloseste de el, dar cu ajutorul fostei comisii de fond funciar, din care si facea parte, a modificat acest titlu trecandu-si suprafete din intravilanul comunei in locul unor suprafete din extravilan.
Din cauza Legii 165/2013 nu se pot emite sau rectifica titluri de proprietate, toate comisiile locale de fond funciar din tara cat si cele judetene sunt blocate pana la inventarierea tuturor terenurilor si tin sa cred ca stiati de aceasta lege.
Mai spuneti acolo ca nu s-a pus nicio roaba de piatra de cand sunt eu primar ori pot sa va spun ca s-a modernizat un drum de 1200 m lungime (foarte util comunei) unde s-a bagat piatra mai multa decat a bagat Dobre in 3 mandate.
Autorizatii de constructie s-au emis exact cate cereri au fos o sumedenie (cum spuneti) desi nu avem o persoana care sa ocupe postul pe urbanism, tot datorita grijii d-lui Dobre , care inainte facea si pe urbanistul desi nu avea calificarea necesara, mai mult in urma controlului avut de catre Curtea de Conturi, receptionam si cladirile ce ar fi trebuit receptionate de pe vremea marelui opozant de la Rosiori, Dobre Nicolae. O alta dovada a modului cum facea administratie dl.Dobre este si faptul ca anul acesta se putea pierde o finantare pe fonduri europene de 115.000 euro datorita faptului ca nu aveam codul fiscal pe Comuna Rosiori ci pe Primaria comunei Rosiori, lucru ce trebuia schimbat inca din 2009. Continuare pe pag 5